Lycklig över vikt

Jag kom äntligen ihåg att väga mig imorse! Jag har varit jätte orolig för att jag inte har gått upp något. Men jag har gått upp 800g sedan jag fick reda på att jag var gravid. Bättre det än ingenting känner jag! Men ändå är jag orolig över att nått kan vara fel. Men bara 2 veckor kvar till ultraljudet. Längtar!
Konstigt att jag inte har gått upp mer med tanke på allt jag äter... Det har varit godis nästan varje dag eller varannan/var tredje dag. Mer mat tycker jag, eller oftare mat men inte mer på tallriken än förr.

Idag tog jag tag i om ryggen. Ringde först till barnmorskan å förklarade symtomen. Enligt henne var det ischiasnerven det handlar om och att jag skulle ringa till vårdcentralen. Ringde vårdcentralen å jag fick ett nummer till sjukgymnast. Ringde dit å dom hänvisa mig till en annan mottagning i Hallsta för sjukgymnasten på vårdcentralen är sjukskriven. Ringde mottagningen och fram till en telefonsvarare som meddelande att det var semesterstängt fr.o.m. idag till 4 augusti. TYPISKT!!! Tvärstopp!! Så nu vet jag inte hur jag ska göra. Så jag får väl ringa tillbaka till sjukgymnastnummret å höra om de finns nån mottagning i Norrtälje som är inom landstinget så mitt frikort gäller. Jag kan absolut inte vänta till 4 augusti. För då blir de ner till vårdcentralen å begära sjukskrivning för skiten blir bara värre. Kan ju knappt gå normalt ibland för det strålar ner i benet.

Jag har gjort iordning alla lakan jag ska sy själv. Satt å nåla i flera timmar. Måste bara till mormor någon dag å låna symaskinen :)
Jag har valt att sy lakan till spjälsängen själv. Men påslakan ska vi köpa. Gjorde även ett påslakan som passade ett lite mindre täcke vi har fått.
Käkade middag.
Gjorde ordning lite för elkablar i barnrummet.
Duschat.
Så nu tittar vi på Lotta på Liseberg. Har precis svullat en 200g chokladkaka som vi delade på men det räckte tydligen inte så vi käkar glass också, haha. Halsbrännan försvinner för stunden iaf :p Även fast det inte riktigt löser problemet på sikt. Men brukar ta en tablett för det när jag inte orkar med skiten längre. Får se hur de blir ikväll då, får nämligen halsbränna mot kvällarna.  Tar även mina äckliga järntabletter på kvällarna också innan läggdags. Dels för att jag får så jävla ont i magen av dom, det märker jag inte av på nätterna då. Sedan ska dom tas 2 timmar innan mat å 2 timmar efter mat å jag får inte ihop de då, för jag hatar att gå hungrig. Och sedan fick jag en djävulsk halsbränna av dom som jag trodde jag typ skulle dö av, mycket värre var den än vad jag har nu.Allmänt | | ☆Kommentera |

Kontrollfreak

Jag är den som tycker om att ha kontroll inom vissa grejer. Å just nu känner jag att jag vill ha de. Även fast det är ganska långt kvar. Men jag tycker om att ha saker och ting färdigt i tid så man slipper stressa. 
Just nu vill jag ha koll på allt som har med bebisen att göra. Jag har börjar kolla av vad för kläder jag har och vad som behövs mer av. Fördelen med det hela är ju att jag köper neutral för vi ska ej ta reda på könet och då kan jag spara dom kläderna om det blir framtida barn :)
Jag har extremt mycket bodyn i stl.56 så det behövs inte mer av de, haha.
En lista på allt som behövs inför bebisen som tex. blöjor, nappflaskor (jag ska amma men kommer att behöver ersättning i början och vid vissa tillfälle), apoteksgrejer, nappar, amningspump. Spjälsäng och alla tillbehör till det. Vagn. Barnstol till bil. ALLT ska skrivas upp så har jag koll så vi inte missar nått.

Igår gick jag in i v.17. Tiden går så extremt fort! Men jag känner mig hela tiden orolig. Orolig att bebisen inte växer som den ska. Men om 16 dagar så blir det rutin ultraljud. "Besiktning" av bebis med andra ord haha.
Inte mycket gravidsymtomer tycker jag. Känner att livmodern växer i rasande fart. Känns som att nånting drar i magen, och det har varit så ganska mycket på senaste tiden.
Det enda jag har problem med just nu är den där förbannade ryggen. Känner att det blir värre. Får se om jag ringer nånstans i veckan å se om man kan får nå hjälp eller tips på hur man ska göra. Frågan är bara vart man ringer? Barnmorskan eller vårdcentralen?
Allmänt | | 3 kommentarer |

Hormoner!

Idag är en dålig dag typ.
Jobbade men kändes jobbigt i magen, kände mig typ trött i magen?
Kommer hem å känner att jag behöver kolla kläder som jag kan ha på dopet på lördag. Hittar inte ett skit som sitter som jag vill! Vill ha ljusa kläder, klär mig för mucket i mörkt annars. Å när jag väl hittar så sitter dom som korvskinn! Men jag får väl ta de på lördag när jag vet väder å vind.
Johan kommer hem å käkar. Jag icke hungrig. Sedan gick vi till Apoteket. Jag med ont i rumpan av mina foglossningar . Toppen! 
Johan åker till sjön å hjälper en kompis å jag väljer att vara hemma. Hungrig, men hittar inget att äta. Suktar efter julknäcke å julskinka haha. Men lyckades äta knäckebröd med skinka. Å nu massa riskakor.
Ringde moster å frågade hur hon jobbade efter semestern. Kanske får ihop då en helg för att åka upp till Hälsingland så jag har redan börjat byta pass så vi kan åka torsdag till söndag/måndag.
Äntligen noppat ögonbrynen, men orkar inte färga skiten. Jag är väl lika snygg ändå? Haha. Osminkad typ nästan varje dag för jag orkar inte stryka på lite mascara varje morgon. Tröttmössa!
Men imorn ska jag direkt till Norrtälje efter jobbet, så jag får väl dra några drag på stråna så man ser anständig ut i stan haha!
Allmänt | | ☆Kommentera |